ECP Úsměv – výstava fotografií v Poslanecké sněmovně

Share this article

Výstava ECP Úsměv

Poslanecká sněmovna

Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky v tomto týdnu hostila Anglické gymnázium. Po úspěšné výstavě fotografií SMILE v Champagnerii představila Natálie Nováková a její tým výstavu na ještě prestižnějším místě, v Poslanecké sněmovně.

Vernisáž výstavy byla výjimečným večerem zejména pro děti z domova v Dolních Počernicích, které jsou středobodem expozice. Děti měly možnost setkat se s předsedou Poslanecké sněmovny, panem Radkem Vondráčkem. Sněmovnu si také prohlédly a hlavně si vychutnaly výtečnou večeři – řízek s hranolkami! Hosté se bavili skvělými hudebními vystoupeními a měli možnost zakoupit si působivé fotografie a tím přispět na vzdělávací projekty v dětském domově. Tým studentů ECP, který organizuje projekt Úsměv, získal celkem 64 000 Kč. Tyto finanční prostředky budou využity pro vzdělávací projekty dětí z dětského domova v Dolních Počernicích.

Známí čestí umělci

Všechny fotografie na výstavě pořídily samy děti a zapojila se také řada známých českých umělců. Václav Havel, princezna Diana a Karel Gott byli mezi slavnými tvářemi zobrazenými na některých fotografiích.

Děkujeme za podporu paní Věře Kovářové i všem ostatním poslancům a také patronovi Anglického gymnázia (ECP), panu Karlovi Schwarzenbergovi, který se výstavy zúčastnil. Fotografie do aukce věnovali Jindřich Štreit / Robert Vano / Markéta Luskačová / Petr Ulrych / Jaroslav Kučera / Ondřej Němec / Oldřich Škácha in mem. / Michal Čížek / Lenka Hatašová / Kurt Gebauer / Barbora Biňovcová / Jakub Ludvík / David W Černý / Marek Musil / Martin Divíšek / Petr Strbačka / Martin Fjo Vítek / Pavel Ovsík / Ondřej Šik / Petr Kovář.

Online aukce pokračuje zde

Více fotografií zde. Na video se můžete podívat zde

Patroni

Velké díky patří patronům projektu, jimiž jsou: Karel Schwarzenberg, Michael Žantovský, Věra Kovářová a Nigel Brown.

Výstava potrvá do 29. června 2018.

Těšíme se na další akci, která se bude konat příští rok.