Oslava 25. výročí založení školy

Share this article

ECP 25th birthday cake

Oslavy 25. výročí založení Anglického gymnázia odstartovaly tento týden. Na hřišti jsme uspořádali narozeninovou oslavu s čajem a dorty – s velkým množstvím dortů! Jak lépe oslavit tento významný mezník v historii školy než svojí vlastní verzí britské soutěže o nejlepší dort?

Kreativita a zručnost

Studenti měli za úkol, aby upekli a nazdobili dort, který by reprezentoval buď ECP, číslo 25, nebo jednu z mnoha zemí, které jsou zastoupeny mezi našimi studenty.

Některé dorty byly velmi působivé a posoudit je přišli dva členové správní rady školy – Dr. Barbara Day, jedna ze zakladatelů ECP, jež škole pomáhá od roku 1995, a Doc. Ing. Zdeněk Tůma, který vstoupil do správní rady školy v roce 2001 a jehož syn zde odmaturoval v roce 2015.

Porotci udělili body za design dortů a jejich provedení. Pan Tůma řekl: „Jsem rád, že jsem mohl vidět, jak se studenti účastní oslav 25. výročí. Všechny dorty prokázaly jejich kreativitu a dovednosti a bylo obtížné rozhodnout pouze o jednom vítězi.“

Vítězové

Výsledky byly velmi těsné, ale po sečtení všech bodů se vítězi soutěže stala třída 4C třídního učitele Straughana. Připravili úžasný dort, který na porotce zapůsobil díky důrazu na detail. Vítězem mezi jednotlivými kolejemi po celkovém sečtení bodů tříd stala kolej Aqua.

Slavné modré dveře školy

Studenti 3. ročníku z koleje Ignis popsali svůj dort takto. „Tento dort má představovat aspekty ECP, o kterých se domníváme, že činí školu jedinečnou. Na přední straně dortu jsou slavné modré dveře, které vítají členy komunity ECP každé ráno a na konci dne se s nimi rozloučí. Pivní sklenice a šálek čaje se přiťukávají v zadní části dortu a ukazují, jak se dvě různé kultury hladce propojují. Dort jako celek je tvarován podobně jako budova školy – místo, kterému se mnozí z nás naučili za posledních 25 let nazývat domovem. Je to více než jen dort, je to připomenutí pilné práci, učení a nezapomenutelných vzpomínek.“

Po ukončení soutěže se všichni sešli nad dorty a vychutnali si je. A opravdu chutnaly stejně dobře, jak vypadaly!

Více než 1350 absolventů s diplomem IB

Anglické gymnázium poprvé otevřelo své modré dveře studentům dne 4. září 1994. Prvních 103 studentů zde tedy začalo studovat před dvaceti pěti lety, a dosud jich školu absolvovalo a diplom IB obdrželo už více než 1350. Diplom IB je mezinárodně uznávaná kvalifikace, která otevírá dveře na ty nejprestižnější univerzity po celém světě.